Vårutflykt i historiska miljöer

Vårutflykt i historiska miljöer

Lördag 7 maj 2016

Välkommen till Nordmaling och en dag fylld med upplevelser från medeltiden och fram till 1700-talets mitt

Program

Kl 10.00 Ni hälsas välkomna i ”Den Gamla prästgården” från 1700-talet! Här blir ni serverade kaffe/the och smörgås samt får en kort presentation av prästgårdens historia.

Kl 10.45 Guidad visning av prästgårdsområdet med tillhörande hembygdsmuseum.

Kl 11.30 En av kyrkans präster visar er den medeltida kyrkan och därefter är ni välkomna in i det unika kyrkomuseet med rariteter från hundratals år tillbaka i tiden.

Kl 12.15 I konstmuseet, som är beläget inom kyrkoområdet, visar vi

utställningen ”Artedi och Linné – två i begynnelsen”. Där får ni en kort genomgång av den historiska bakgrunden till utställningen; Peter Artedi, forskarkollega och god vän med Carl von Linné, var en av 1700-talets banbrytande biologforskare. Hans far och farfar var kyrkoherdar i Nordmalings socken. Artedi var född i Anundsjö men flyttade vid 11 års ålder tillsammans med sin mor, far och sina systrar till Nordmaling.

I museet har ni tid och möjlighet att inhandla böcker och kompendier om Peter Artedi.

Vårutflykten till Nordmaling kostar 100 kr/person. I priset ingår kaffe/the och smörgås, cider samt guidade visningar på samtliga museer.

Efter visningarna kan ni välja att inta lunch på Levar Hotell. Hotellet har traditioner från 1600-talet och har under flera århundraden besökts av många historiska personligheter. Om ni önskar äta lunch och är en grupp på minst 15 personer går det bra att beställa via telefon: 0930 – 101 09. Hotellet serverar lunch med salladsbuffé, måltidsdryck, kaffe och kaka. Lunchen kostar ca 100 kr/person vilket ni betalar direkt till Levar Hotell.

Gruppbokningen till vårutflykten gör ni till Hembygdsföreningens ordförande Ronny Peterson, telefon: 0930 – 460 30 eller 070-685 84 41, mailadress: ronnyp1@hotmail.com. Boka så snart som möjligt! Antalet deltagare är begränsat, först till kvarn…..

Välkommen till en spännande dag!

/Nordmalings Hembygdsförening